2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Верховний суд визнав законною заборону невакцинованій дитині відвідувати дитсадочок

Верховний суд ухвалив остаточне рішення у справі про заборону невакцинованій дитині відвідувати дитячий садочок. Суд визнав таку заборону законною.

Про це повідомила очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун з посиланням на текст ухвали суду, – пише Громадське.

Йдеться про справу, яку почали слухати в 2016 році. Славутський міський районний суд на Хмельниччині задовольнив позов матері, невакциновану дитину якої не взяли в дитсадочок, але установа звернулася до інших судових інстанцій.

Жінка вважала, що садочок порушує право її дитини на освіту, а також пояснила, що робити щеплення вона відмовилася «через недовіру до вакцин».

У підсумку Верховний суд визнав, що така заборона не порушує закон, а також зазначив, що позивач не надав переконливих аргументів щодо того, чому якості вакцин не можна довіряти.

У рішенні суду наголошується, що завдання держави — забезпечити оптимальний баланс між реалізацією права дитини на дошкільну освіту та інтересами інших дітей.

У МОЗ нагадали, що інші суди тепер повинні враховувати це рішення Верховного суду у своїй практиці, бо ВС є найвищою судовою інстанцією у системі судів загальної юрисдикції, яка забезпечує однакове застосування норм права судами різних спеціалізацій.

«МОЗ продовжує наполягати на обов’язковій вакцинації та відстоювати прихильність до доказової медицини. Вакцинація українців є питанням національної безпеки. Адже щеплення — це єдиний дієвий спосіб захистити себе та своїх дітей від небезпечних хвороб», — наголосила Супрун.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що у МОЗ пояснили, хто вирішуватиме, чи пускати до шкіл дітей без щеплень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>