14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Верховна Рада запропонувала заробітчанам сплачувати гроші до Фонду добробуту українських мігрантів

У Верховній Раді пропонують створити міністерство у справах трудових емігрантів та запровадити обов’язкові внески до спеціального “Фонду добробуту”. Відповідний законопроект № 10153 зареєструвала група нардепів на чолі із представником БПП Оксаною Білозір.

Парламенту пропонують створити нове міністерство – “для реалізації державної політики у сфері зовнішньої трудової міграції”, – пише Форпост. 

Окрім того, законопроект має зобов’язати тих, хто виїжджає за кордон працювати, робити щорічні внески до “Фонду добробуту українських мігрантів” (розмір встановить фонд).

Передбачається, що з цього Фонду фінансуватимуть новостворене міністерство, а також соціальні послуги для емігрантів та їх родин.

Так, нове міністерство хочуть зобов’язати:

– покривати витрати на транспортування до України хворих
– оплачувати повернення до держави тіл померлих
– виплачувати компенсацію у разі втрати роботи
– надавати одноразову допомогу мігрантам або їх родинам у разі складних життєвих обставин
– фінансувати та організовувати повернення мігрантів до України у форс-мажорних-ситуаціях (стихійне лихо, військовий конфлікт тощо)
– надавати кредити на отримання освіти
– кредитування мігрантів та їх родин для вирішення житлового питання
– надання кредитів для започаткування чи розвитку власного бізнесу

Перший членський внесок до Фонду має сплатити мігрант, якщо він працевлаштувався за кордоном самостійно, або компанія-посередник. У разі оплати такого внеску особі мають намір видавати Картку українського мігранта та страховий поліс держкомпанії.

Після цього мігрант має право на низку соціальних послуг, зокрема профнавчання, цілодобову інформаційну підтримку у країні перебування, правову допомогу, піклування про дітей, які залишилися в Україні тощо.

Відповідно до законопроекту, Фонд добробуту українських мігрантів – загальнодержавний спеціалізований фонд, фінансування якого здійснюватиметься за рахунок членських внесків при працевлаштуванні на роботу за кордоном. Кошти фонду пропонують не включати до держбюджету.

Управляти Фондом має правління, яке складається з 11 осіб: 5 представників уряду, 5 – від громадських об’єднань трудових мігрантів і один представник президента України. Вони виконують свої обов’язки протягом 6 років на громадських засадах. Кворум Фонду – принаймні 2/3 складу правління, рішення ухвалюються більшістю голосів від загальної кількості представників правління.

Фонд формується за рахунок членських внесків, коштів держбюджету, доходів від розміщення тимчасово вільних коштів, благодійних внесків та інших законних джерел.

Інформація про бюджет і витрати Фонду має бути опублікована на офіційному сайті.

Нагадаємо, опитування показало, скільки відсотків українців не задоволені рівнем життя в країні.

82 КОМЕНТАРІ

  1. ХАЙ ЦЯ МЕРЗОТА, ЗАПРОПОНУЭ СОБi ЖИТИ БЕЗ НЕДОТОРКАНОСТi ,Й НА ТУ МiНiМАЛЬНУ ЗАРПЛАТУ,ДОРЕЧi,НА ЯКУ ВОНИ ТЕЖ НЕ ЗАСЛУГОВУЮТЬ

  2. Сволота нажертися не може, завжди щось придумують.
    То їдьте ви чмирі череваті, сракаті, на заробітки, створюйте свій фонд , толку від вас ніякого і так немає….

  3. Заробітчани нічого не винні державі. Вони є інвесторами нашоі держави, бо вони щороку приносять в Украіну зароблені гроші, а наші олігархи навпаки- виводять з краіни мільярди доларів через різні фірми- одноденки, уникаючи сплати податків.Дякуючи їм у нас такі зарплати та пенсіі.Олігархи мають платити 70% податку від своіх прибутків так як в інших краінах.

  4. Лучше поднимайте экономику и создавайте рабочие места, чтоб за зарплату можно было купить квартиру ВОТ И ВСЁ

  5. А те що заробітчан приїзджаючи в Україну купляють меблі квартири і т д сплачують податкив державну казну це нічого. І з цих грошей ксеню ти отримуєш зарплату теж нічого чи тобі замало. Вважай не подавись

  6. Уже не знают откуда деньги красть а кто фонд создал? Мало того что они там зарабатывают сюда вывозят тратят ещё и плати какому то дяде а рада в ванны деньги складывает налоги не платят деньги не работают они якобы банкам не доверяют охамели в край

  7. Что сволочи, залезли в карманы людям, ах вы скоты,сами миллиардами ворочаете,а народу зашморг уготовили,смотрите,возвращения бумеранга незамедлителен.

  8. А кто этот фонд будет курировать?Те же самые воры! Зачем все эти фонды,дайте работу людям дома и никто не будет уезжать на заработки!

  9. Ви чи стадо їбо….х? Створювати ще додаткову інституцію для бюрократів, та ще й за рахунок заробітчан за кордоном? Та ви б краще б попросили українських вчених економістів– Ковальчука, Пінзеника, Судова і багато ще, щоб вони вам підказали, як ,через реальне виробництво товарів і послуг запустити реальний, український сектор економіки. Створення робочих місць буде пропозицією для нашої молоді залишатись працювати на нашу економіку, наший бюджет. Я розумію, що ви, крім як красти, нічого не вмієте, а ваші господарі, крім цього, нічого і не вимагають!

  10. Люба Сахно вони вже напдатили багато отримали. Я заробила і державі нічого і нікому не винна. Що дала мені держава чи чимось забезпечила ні, ні і ні

  11. Люди зарабатывающие деньги за границей должны платить налоги в Украине,а наши бизнесмены ворующие в Украине платят налоги,очень мизерные,в оффшоры,где логика?

  12. Во отморозки Это вас оборотней нужно заставить вернуть государству все что вам заплатили за эти годы Работа ваша тупо бездарная и кпд 0

  13. УкраІнці не кіпішуйте, спокійно беремо кожен із собою ручку і 31 березня ставим свій голос, голос вибору . Обераєм нового президента.

  14. Придумали,як украсти гроші і з оборонпрому в прольоті,треба,десь же брать бабло,бо вони приручені красти чесно жить не вміють.Щось ненравиться загран паспорта в зуби і на заробітки попробуйте легкого хліба,а лише тоді будете думать чим воно треба

  15. Запропоную щоб депутати ВРУ не отримували зарплату, щоб не голосували за закони в інтересах свої х бізнесів і бізнес партнерів, і саме головне щоб вони дійсно були народними обранцями а ні баригами які приходять по торгувати ((((

  16. Этих цыничных тварей скоро будут рвать? А предложил это лже-атовец из долбаного фронта яценюка. А на самом деле такой партии и не существовало. Не еврей сеня на эйфории майдана сколотил шобло и заскочил в ВР. Благо фирташ подсобил?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>