10.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

“Великий пшик”: релігійний експерт пояснив, чим виявився обіцяний РПЦ церковний розкол

У РПЦ сподівалися розхитати ситуацію навколо ПЦУ, готували вірян до зіткнень парафій, але марно, оскільки тепер за плечима Росії вже нема тих девізій, на які вона розраховувала.

Таку думку в ефірі телеканалу ZIK висловила релігійний публіцист Тетяна Деркач.

“Я думаю, до них доходить, що кровопролиття – це великий “пшик”, розколу не буде. В РПЦ сподівалися розхитати ситуацію, хотіли впливати на свідомість прихожан. Була навіть інформація про те, що якщо у Почаївській лаврі почнеться облога, то вона вистоїть 72 хвилини”, – розповідає публіцист.

Тетяна Деркач додала, що зараз за плечима Росії вже немає тих девізій, на які вона сподівалася.

“Вороги готувалися до розхитування ситуації, зіткнень парафій. Вони готували для підбурення чоловіків міцної статури. Але, як бачимо, наша влада цього не допускає”, – каже публіцист.

Водночас релігієзнавець В’ячеслав Горшков звернув увагу на те що, процес розбудови нової Церкви – довгострокова процедура, яка може тривати приблизно десятиліття.

“Зміни у свідомості людини відбуваються доволі повільно. Багато залежить від того, як буде налагоджуватися життя у новій Церкві, наскільки вона відзначатиметься християнськістю”, – висловився релігієзнавець.

Також експерт вказав на найбільший прорахунок Росії.

“Росіяни думають, що ми з ними один народ. І, мовляв, це просто непорозуміння, що частину людей почали називати українцями чи білорусами. Та ми не однакові – дуже відрізняємося. Росіяни намагаються судити про нас по собі, однак наш менталітет інший”, – наголосив Горшков.

Нагадаємо, на Хмельниччині п’ять парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>