2.6 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Важлива інформація!

На позачергових парламентських виборах 5%-й бар’єр подолають п’ять партій – «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Голос» і Радикальна партія Олега Ляшка. Рейтинг «Батьківщини» впав нижче прохідного бар’єру. 

Такі результати показало опитування Інституту соціологічних досліджень «Основа», – повідомляє From-UA.

Лідером виборчої гонки залишається «Слуга народу». 41,8% громадян, які визначилися з вибором, готові 21 липня проголосувати за партію, яку очолює Дмитро Разумков, але яка прямо асоціюється з президентом Зеленським.

Другу сходинку із результатом 13,2% посіла «Опозиційна платформа – За життя».

На третьому місці в партійному рейтингу опинилася «Європейська солідарність». За партію Петра Порошенка готові проголосувати 8,3% виборців.

Також до Верховної Ради проходять «Голос» і Радикальна партія. Політсилу Святослава Вакарчука підтримують 6,4% громадян, а за партію Олега Ляшка планують голосувати 5,3% виборців.

Високі шанси потрапили до парламенту зберігає «Батьківщина». Її рейтинг – 4,8%.

Крім того, зважаючи на похибку дослідження (2,2%), пройти до парламенту можуть «Опозиційний блок» – 3,9%, «Українська стратегія Гройсмана» – 3,7% та «Сила і честь» – 3,5%.

Інші партії набирають менше 3% голосів. За «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка готові проголосувати 2,7% виборців, за партію Шарія – 1,6%, ВО «Свобода» – 1,4%, «Самопоміч» – 1,2%.

Решта політсил, згідно з результатами дослідження «Основи», загалом набирають 2,2%. Не визначилися, за кого голосувати 16,5% виборців.

Опитування проводилося з 12 по 15 липня. В опитуванні взяли участь 5 000 респондентів. Похибка дослідження не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, Верховна Рада не буде збиратися на позачергове засідання на вимогу Володимира Зеленського.

4 КОМЕНТАРІ

  1. Партія “Батьківщина ” пройде!..Бо там у списках є Олексій Кучеренко, який зробить реформу ЖКХ і знизить тарифи!..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>