11 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

В уряді дозволили прибудовувати багаторівневі паркінги до громадських будівель

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробило та затвердило нові будівельні норми, якими дозволили прибудовувати та вбудовувати багаторівневі паркінги до громадських нежитлових будівель.

Відповідні зміни до будівельних норм набудуть чинності 1 червня 2019 року, після чого будівельники зможуть проектувати та будувати такі паркінги.

«Зараз у чинних будівельних нормах щодо громадських будинків немає вимог для проектування багаторівневих паркінгів, вбудованих або прибудованих до цих будівель. Тому паркінги, як правило, проектуються однорівневими, лише на одному поверсі. У Європі та світі вже давно розповсюджене проектування таких багатоповерхових паркінгів», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

У Мінрегіоні передбачили дозвіл на проектування наземних паркінгів до 5 поверхів, а також підземні автостоянки до 9 поверхів.

«Підземні автостоянки повинні бути забезпечені ліфтами або підйомниками, а в‘їзди і виїзди з підземних і підземно-надземних гаражів повинні бути віддалені від вікон житлових будинків, приміщень громадського призначення з постійним перебуванням людей, ділянок шкіл, інтернатів, оздоровчих та дошкільних закладів», — додав Парцхаладзе.

Окрім того, у Мінрегіоні пропонують дозволити розміщувати на дахах паркувальні майданчики, а також дитячі майданчики на дахах невисоких будинків.

Нагадаємо, в уряді можуть зняти обмеження на будівництво висотних будівель у сейсмічно активних регіонах України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>