12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Україні змінились правила переміщення через адмінмежу з Кримом

Вчора, 12 липня, набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 474, яка вносить зміни до порядку переміщення через українські КПВВ на адміністративній межі з окупованим Кримом дітей, які не досягли 16-річного віку.

Про це повідомило представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

Згідно з постановою, дитина, яка не досягла 16-річного віку, зможе виїхати з окупованого Криму для оформлення паспорта України і паспорта України для виїзду за кордон, пред’явивши на КПВВ свідоцтво про народження, а також паспорт того, хто її супроводжує.

Після подання всіх необхідних документів у підрозділи Державної міграційної служби дитина в супроводі батьків зможе повернутися до Криму й очікувати виготовлення своїх паспортних документів.

Виїзд з Криму відбуватиметься на підставі згоди працівника Державної прикордонної служби України, а в’їзд – на підставі встановленої довідки територіального підрозділу Державної міграційної служби, яка видаватиметься за місцем звернення дитини.

Раніше виїзд з Криму дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснювався при пред’явленні паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документа дитини в супроводі одного з батьків або інших законних представників.

Раніше у Криму знайшли вбитим і заритим у землю сина відомого кримськотатарського активіста.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>