9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

В Україні запустять 6 газових свердловин

“Укргазвидобування” відновило роботу 2-х свердловин, що раніше не працювали. Загалом планують запустити 6 недіючих  родовищ вже цієї весни.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

“Було розпочато проект щодо забурювання бічних стовбурів на свердловинах з бездіючого фонду, які не могли бути повернутими до діючого фонду іншими методами”, – пояснили у прес-службі.

Забурювання бічних стовбурів на свердловинах – технологія, що дозволяє взяти в розробку раніше незадіяні ділянки пласта, а також важковидобувні запаси нафти й газу, видобуток яких раніше був неможливим.

На сьогодні вже завершились операції з забурювання бічних стовбурів на 2-х свердловинах Чутівського та Машівського родовищ. Середній добовий обсяг повернених свердловин складає близько 70 тис м3 блакитного палива на добу. Згодом планують більш інтенсивний видобуток, що дозволить додатково збільшити обсяг зазначених свердловин.

Усього в рамках контракту планують відновити роботу 6 свердловин до кінця травня 2019 року.

Варто зазначити, що технологія, за якою відновлюють роботу свердловин, має низку значних переваг, а саме:

  • низька затратна частина через відсутність необхідності підведення нових комунікацій, зниження витрат на техніку та витратні матеріали;
  • швидкість відновлення стовбуру свердловини;
  • вартість робіт значно менша за буріння нової свердловини;
  • заощадження на освоєнні родовища через високу нафтогазовіддачу.

Україна в 2018 році імпортувала 10,39 млрд куб. м природного газу на загальну суму 3,12 млрд дол. За даними Держстату, зареєстровані в Швейцарії компанії поставили в Україну 3,87 млрд куб. м газу на 1,16 млрд дол., з Німеччини було поставлено 3,18 млрд куб. м на 938,2 млн дол., з Польщі – 726,3 млн куб. м на 217,6 млн дол., з Великої Британії – 685,2 млн куб. м на 202,2 млн дол., з Угорщини – 602 млн куб. м на 191,8 млн дол., з Чехії – 303,3 млн куб. м на 91,4 млн дол.

Нагадаємо, що економіст Олександр Охріменко розповів журналісту ІНФОРМАТОРа, чому іноземці не готові вкладати кошти в України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>