12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Україні сигарети подорожчають до 100 гривень

Мінімальна вартість пачки сигарет з фільтром в Україні до 2025 року може перевищити 100 грн в результаті підвищення акцизного податку.

Про це пише “Обозреватель”.

Видання зазначає – вартість пачки сигарет в більшості країні Євросоюзу становить 5 євро (близько 150 грн), в Україні – лише 35 грн. Це обумовлено тим, що в ЄС на тютюнові вироби податкове навантаження вище, ніж в Україні.

Так, якщо в Україні мінімальне податкове навантаження становить 1011,35 грн на 1000 сигарет, то в країнах ЄС ця цифра сягає 2,7 тис. Грн (близько 90 євро).

До 2025 року в Україні рівень акцизу на тютюн буде підвищено до європейського рівня.

При цьому до кінця 2019 року ціни на тютюнові вироби в Україні подорожчають практично на чверть. Так, пачка сигарет, яка ще в січні коштувала 40 грн, вже до кінця року підніметься в ціні до 44,7 грн. У липні акциз збільшиться на 9%, а в кіосках і магазинах ціну підвищать вже в жовтні.

В результаті ціни на сигарети, як очікується, виростуть до рівня європейських. Це скоротить число курців.

Нагадаємо, у Раді пропонують заборонити сигарети з ароматизаторами.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Смешно сравнили Европу а зарплаты там какие в евро,и Украину нищету и сигареты по 100 гривен ну точно кто курит на одни сигареты будет работать

  2. Вони би спочатку з фальсифікатом почали займатися а потім ціни підносити почали ато мосійчук зі своїми соратниками не буде знати де гроші дівати ??????

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>