1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

В Україні хворому на онкологію зробили унікальну операцію

У Дніпрі в обласній лікарні ім. Мечникова медики провели унікальну операцію, яка дає високі шанси на повне одужання хворого на рак щитовидної залози 4-ї стадії.

Як зазначається, у пацієнта була пухлина в 3 сантиметри з інвазією в преиреоїдні м’язи і безліч метастаз довжиною від 3 до 6 сантиметрів, повідомляється на сторінці Ендокринної хірургії лікарні Мечникова в Facebook.

“Пацієнт благополучно одужує, можна стверджувати про максимально можливий радикалізм проведеної операції, в усякому разі, про тотальне видаленні макроскопически видимих метастазів раку, а при йодчувствітельності пухлини – про дуже хорошому прогнозі і повне вилікування цього пацієнта”, – зазначили медики.

Для видалення метастаз лікарі розрізали грудну клітку хворого.

“Раніше в Україні метастази не видаляла з середостіння (частина грудей, де знаходиться серце і аорта) хірургічним способом. Їх доводилося залишати, що погіршувало ефективність лікування”, – розповів хірург Ілля Дейнеко, передає газета “Експрес“.

Цього разу медики вирішили ризикнути і одночасно з шиєю видалити метастази і в грудях. Крім того, лікарі застосували верхню часткову стернотомію, при якій значно менший розріз і менше травмування шкіри і органів дозволяє повністю видалити метастази.

Як повідомлялося, у Києві перейдуть на нову технологію знезараження води.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>