12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

В САП повідомили про розслідування кримінального провадження по так званій «горіховій мафії»

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили про розслідування кримінального провадження по так званій «горіховій мафії».

Фігурантами даної справи є високопосадовці Одеської митниці: в.о. начальника Одеської митниці Сергій Мартинов, його заступник Володимир Передерій, начальник управління організації митного контролю та оформлення Одеської митниці Андрій Артеменко, завідувач сектору захисту інтелектуальної власності Одеської митниці Артем Тищенко та фахівець відділу захисту прав інтелектуальної власності управління заходів нетарифного регулювання ЗЕД Департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Гащицький, а також підприємці Антон Грицай і Івана Чорній та підконтрольні їм підприємства: ТОВ «Шах-Мурат», ПП «МЕРВІНС» та компанія «Нат Експорт» та інш.

В САП розповіли що вже в цьому місяці в цій історії буде поставлена крапка, – передає Антикор.

Антикорупційні прокурори встановили, що високопосадовці Одеської митниці ДФС використовуючи владні повноваження та в супереч інтересам служби, шляхом службової підробки створювали перешкоди для експортерів волоських горіхів в інтересах ТОВ «ШАХ-МУРАТ» (42331105), ПП «Мервінс» (42406287) та інших підконтрольних Антону Грицаю і Івану Чорнію підприємств,для того щоб монополізувати ринок експорту волоських горіхів і тим самим вчинили злочини передбачені ч.3. ст.28, ч.3 ст. 206, ч.2. ст.364. ч.3. ст. 365, ч.3 ст.365-2 КК України.

З інсайдерськоі інформаціі стало вже відомо що на кордонах почали вже затримувати грузи цих компаній з метою відшукання доказів злочинноі діяльності.

Нагадаємо, раніше САП оголосила Продану про підозру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>