15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В РПЦ заявили, що Константинополь впав у єресь, але не визначилися, в яку саме

Константинопольська Церква “впала в єресь”, і всім православним слід подумати, як допомогти їй “вийти з помилок”.

Таку заяву зробив прес-секретар Патріарха РПЦ, священик Олександр Волков 28 січня на прес-конференції в Москві, присвяченій 10-річчю інтронізації нинішнього предстоятеля РПЦ МП.

“Константинопольська Церква впала в єресьй оману”, – цитує о. Олександра ТАСС.

На думку священика, чекати “негайних проривних рішень” помісних Церков про ставлення до “українського розколу” не варто. Однак “присутність в Москві делегатів безлічі помісних Церков вже говорить про міжправославному єдності”, впевнений Волков.

Водночас офіційний представник Патріарха не пояснив, чи в чому полягає єресь Константинопольського Патріархату, зазначає видання Credo.Press.

На тій же прес-конференції він з натхненням розповідав про участь РПЦ МП в екуменічному русі й про приїзд на ювілей до Москви генсека Всесвітньої ради Церков. Таким чином, навряд чи може йтися про відпадання Константинопольського Патріархату в єресь екуменізму.

Також о. Олександр не пояснив, як з точки зору православних канонів можна виправдати канонічне спілкування РПЦ МП з іншими помісними Церквами, які визнають “єретичний” Константинопольський Патріархат і не розривають з ним спілкування.

Нагадаємо, Глава УГКЦ вказав кандидатам у президенти на головну помилку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>