15.3 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

В Раду можуть потрапити 7 партій: свіже опитування

До Верховної Ради можуть потрапити 7 політичних партій за результатами парламентських виборів.

Про це ІНФОРМАТОР дізнався з результатів нового соціологічного дослідження Info Sapiens.

За даними опитування Info Sapiens, польовий етап якого проходив 27 червня – 7 липня, 57% дорослого населення України скоріше всього підуть голосувати 21 липня та оцінюють ймовірність участі в виборах на 7-10 за 10-бальною шкалою.

Серед таких виборців (тих, хто оцінює ймовірність участі в виборах на 7-10) рейтинг Радикальної партії Олега Ляшка та «Європейської солідарності» вищий, ніж серед загального населення.

На момент опитування до Верховної Ради пройшли б 5 партій: «Слуга народу» (43,4% від тих, хто планує прийти на вибори та 45,2% від тих, хто визначився з вибором), «Європейська солідарність» (9,7% та 10,1%), «Опозиційна платформа — За життя» (8,9% та 9,3%), «Батьківщина» (8,1% та 8,4%), «Голос» (7,6% та 7,9%).

Однак, партії Радикальна партія Олега Ляшка та «Сила і Честь» Ігоря Смешка також мають шанси потрапити до парламенту, адже похибка в опитуванні для партій, які мають показники близькі до 5% становить 1,4%.

Отже, за останнім опитуванням Info Sapiens до парламенту можуть потрапити 7 партій: «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа — За життя», «Батьківщина», «Голос», Радикальна партія Олега Ляшка і «Сила і честь».

Інформація про дослідження

Опитування проведене методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Вибірка дослідження складає 880 осіб віком від 18 років. Вибірка репрезентативна населенню даної вікової групи за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання.

З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2% для показників, близьких до 10%, 1,4% для показників, близьких до 5%.

Польовий етап даної хвилі дослідження проводився 27 червня – 7 липня 2019 року.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про соціологічне дослідження «Інмарк», де йшлося про те, що 8 партій мають шанси потрапити в парламент.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>