12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В поліції заявили про зникнення речових доказів у замахах на активістів з Одеси

Ряд речових доказів у справах про замах на активістів в Одеській області зникли.

Про це повідомив заступник глави Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад на останньому засіданні Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування нападу на Катерину Гандзюк, повідомляє LB.

“Так, такий факт (зникнення речових доказів) дійсно має місце. По даній ситуації було проведено службове розслідування. За результатами службового розслідування ряд співробітників був звільнений з органів Національної поліції. Матеріали і висновки службового розслідування направлені по територіальності в ГБР (Державне бюро розслідувань) , яким свого часу внесена інформація в ЕРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань) і розпочато розслідування. Якщо буде встановлено, що дії співробітників поліції мають ознаки складу злочину, вони будуть нести кримінальну відповідальність”, – сказав він.

Невгад зазначив, що втрата речових доказів стосується 3 кримінальних проваджень:

“Мається на увазі три кримінальні провадження у епізоду, який об’єднаний в одне кримінальне провадження … Крім ситуації по Одесі фактично нами не було встановлено фактів відсутності або кримінальних проваджень або речових доказів”, – підкреслив він.

Нагадаємо, одеський активіст Стерненко стверджує, що правоохоронець погрожував йому пістолетом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>