8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Одеській області випробували ракетний комплекс «Вільху»

Сьогодні, 13 червня, на Одещині міністр оборони України Степан Полторак взяв участь у завершальному етапі державного випробування ракетного комплексу «Вільха».

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Щойно ми завершили державне випробування системи і реактивного боєприпасу до нього «Вільха-Р». Особливості системи і боєприпасу в тому, що по-перше, вона значно перевищує тактико-технічні характеристики таких типів закордонного виробництва. По-друге, з’явилась можливість коригувати траєкторію польоту, значно підвищилася точність цього боєприпасу. Важливо, що комплектуючі як для системи, так і для боєприпасу – повністю українського виробництва. Після відпрацювання акту і завершення розгляду всіх аспектів випробування, я планую в найближчий час підписати наказ щодо поставки на озброєння Збройних Сил України і комплексу, і боєприпаси», – зазначив міністр оборони України.

Він висловив вдячність колективу Державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «ЛУЧ», випробувальній бригаді та особовому складу державної комісії за розроблення та успішне проведення державних випробувань, а військовослужбовців Збройних Сил України – з отриманням ефективної зброї.

Міністр оборони також наголосив: «До кінця року ми плануємо завершити державні випробування боєприпасів «Вільха-М» і крилатої ракети «Нептун», не лише ракети, а й в цілому комплексів. Це дуже важлива задача. Ми визначаємо необхідні ресурси для того, щоб максимально забезпечити можливості нашого Київського конструкторського бюро «ЛУЧ».

Раніше ми писали, що розпочались випробування гармат для морських катерів “Джміль”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>