11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

В Канівське водосховище випустили 3 тонни риби

Понад три тонни риби випустили в Канівське водосховище ранком п’ятниці. Все це контролював рибоохоронний патруль, який бореться за відновлення популяції водних мешканців.

Про це пише “5 канал”.

Одразу після “новосілля”, рибокопи вирушили контролювати вилов старожилів – його істотно обмежили у зв’язку з весняно-літнім нерестом.

Дворічок коропа, білого амура і товстолобика – від 20 до 30 тисяч особин, загальною масою у три тонни, випустили в Канівське водосховище. Зариблюють водойму двічі на рік – весною та восени, коли умови для перевезення риби зі ставків найсприятливіші.

“Оскільки вони в нас заростають сильно, то такі види як товстолобик і білий амур, вони будуть і як меліорант, і з’їдять і рослинність”, – пояснює іхтіолог Олександр Квасильчук.

Завдяки цьому вдасться поліпшити якість води, наголошує іхтіолог. Адже від початку розбудови каскаду водосховищ змінилась екосистема Дніпра: зменшилася течія і посилилось замулення, тому річище почало заростати. Окрім того, за кілька років ці риби стануть бажаним трофеєм для рибалок. Деякі з них навіть прийшли на берег із допомогою.

Треба ж і рукави розтягнуть, і церату розстелить треба, допомогти, бо дві людини тут не справиться”, – каже Роман Любименко, рибалка риболовецького господарства с. Трипілля.

“Ми виловлюємо, ми і зариблюємо”, – наголошує директор Трипільської рибної компанії Сегій Сотковий.

Контролює роботу рибоохоронний патруль. Його співробітники не лише стежать за зарибленням, а й борються з браконьєрами. Два тижні тому оголосили традиційну заборону на вилов через нерест. 

“Саме в цей період вона найбільш вразлива, тому що нереститься на мілководних частинах, прогрітих сонцем, і є легкою здобиччю для браконьєрів. Якщо ми будемо нераціонально використовувати і знищувати, то наші діти побачать рибу лише на картинках”, – зауважує керівник рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Самі себе співробітники патруля називають рибокопами. Запевняють: під час нересту працюють у режимі нон-стоп. Попри зменшення за останні три роки кількості браконьєрів, нині щоденно фіксують з десяток порушень у межах Київщини.

Заборона не поширюється на тих, хто ловить з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Але не більш як 3-х кілограмів на добу.

Раніше ми писали, що на Полтавщині з’явиться завод з виробництва елітних сирів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>