9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

В’ятрович хоче змінити дати заснування деяких міст України

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович працюватиме над зміною дати заснування деяких українських міст.

Про це він розповів в інтерв’ю Громадському.

На думку В’ятровича, декомунізація в Україні показала шар російського імперського минулого, який нині РФ використовує для просування заяв про те, «українців ніколи не було, всі міста на півдні з’явилися тільки тому, що там з’явилася Російська імперія».

«Датування таких міст як Дніпро чи Одеса абсолютно прив’язана до часів Російської імперії попри те, що те ж Дніпро, та ж Одеса мають набагато довшу історію існування до появи там імперії», — сказав В’ятрович.

Він пояснив, що не пропонує закресити сторінку історії про заснування населених пунктів імператорками чи царями, а хоче їх досліджувати.

На учтонення журналіста, як саме, адже дата заснування міста є чітким фактом, В’ятрович відповів:

«А якщо є факт, що Одеса на 300 років старша? Проте ми визначаємо створення Одеси від кінця 18 століття, від Катерини, то очевидно, що нам треба буде говорити про певне передатування. Якщо буде факт, що той чи інший населений пункт створений саме в часи імперії якимось російським воєначальником — окей, хай залишається».

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що Верховна Рада може звільнити В’ятровича.

119 КОМЕНТАРІ

  1. А больше у него работы никакой , ? Выборы прошли, все, хоть рыло бы сделали, ради приличия, ещё ничего не произошло.

  2. Давайте будем опять переименовать все города и дату основания потому что какому-то Вятровичу надумалось переписать историю. Уже не знает чтобы ещё придумать

  3. А що він бажає ще ?.Залишити своє ім я в історії незалежної України ?! Не вийде.Історію не переписують. ЇЇ пам ятають.Державність не руйнують.Виконання законів може зберегти державність країни .На жаль закони – для пересічних громадян. а не для всіх.

  4. Щось почина робити,але не зробить тому,що лiзе туди , куди йому не дано стiльки рокi життя,щоб довести будь,що ним почате до кiнця.Не лiзь в iсторiю минулого,а думай про майбутнье,якщо хочеш щось залишити пiсля себе ,довбанний iсторику.

  5. Странно ?Почему он не боллатировплся в президенты?столько пустых идей,точно наступилобы покращенння.Если бы он не был нужен Порошенко его давно не было бы и института памяти тоже.Ведь его кто то финансирует.И деньжата из бюджета.

  6. Ебаный товой рот, сопляк,какая блядь тебя уебка вылупила ты сука строил эти города???? Что ты сделал для бедной Украины???Обворовываете не нажретесь пидары гнойные

  7. Альбина Котолуп Ему ещё взять за ручки Ницой и Фарион и в больничку срочно. Что же этот Порошенко росплодил всякую нечесть, набрал каких то недоумков.

  8. Вы предсьавляете скоко всякой ххххх в его адресс можно и згореть от такого отношения лёдей к этому индивидиуму дэ вони беруться?? хто рожа их??

  9. они в Украине хотят сделать еще одну параллельную страну, где города, деревни, улицы и даты их создания имеют вариант этого ПОЦа. что самое печальное, что людей не спрашивают и нагибают…
    Одесса – 2 сентября!!!!

  10. Юлия Гребенюк юль это пидар без мозгов ума уэтого ублюдка как у канарейки у него есть. Любовница это халява фарион эти сволочи мутят воду в. Украине

  11. Ты кто такой? Давай досвидание! А почему каждый урод, нами понукает?Я даже не думала и представляла, что в Украине столько моральных упырей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>