1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

УЗ хоче купувати китайські, а не українські колеса для вагонів, – депутат

ПАТ “Укрзалізниця” веде перемовини про купівлю колес та осей для вагонів китайського виробництва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від РПЛ Bіктор Галасюк.

“За наявною у мене інформацією “Укрзалізниця” веде перемовини про купівлю китайських колес та осей для вагонів замість українських”, – обурився парламентарій.

“По-перше, на відміну від супер-якісних і визнаних в світі цільнокатаних українських колес китайські литі колеса є недостатньо міцними. Їх експлуатація на коліях загального використання створює велику загрозу безпеці руху! Через це литі колеса повністю заборонені в країнах ЄС і на Близькому Сході, а також на коліях загального користування в США та Австралії (там їх використовують лише на спецділянках, побудованих під даний тип коліс)”, – зазначив Галасюк.

До того ж, на думку депутата, купівля імпортних деталей за кошти платників податків – серйозний економічний злочин проти української промисловості.

“B Україні є власне високотехнологічне виробництво, здатне забезпечити як потреби української залізниці, так і експортні поставки”, – переконаний Галасюк.

“Як заступник лідера РПЛ з економічної політики і голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, я офіційно звернувся до Прем’єр-Міністра і очільника УЗ щодо негайного вирішення цієї проблеми”, – повідомив депутат.

У відповідь на звернення Галасюка на Погоджувальній Раді Перший Віце-прем’єр Степан Кубів зазначив: “Щодо закупівлі по залізниці. Там є наглядова незалежна рада, очолює її пан Шевкі. Вони є незалежні, працюють і проводять по тендерах ProZorro. Я відповідно передам це як депутатський запит голови комітету, і відповідно ми отримаємо відповідь”.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» збирається підняти ціни у 2019 році.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>