19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Усі військові повернулися до сімей”: як артилеристів 44-ї бригади зустрічали з фронту

Після півроку служби на сході артилеристи 44-ї бригади – повернулися до місця дислокації, на Тернопільщину. Вдома їх зустрічали із оркестром й обіймами.

Про це повідомляє 5-канал.

Рідні військовослужбовців зібралися на пероні залізничного вокзалу задовго до прибуття потяга. Цієї зустрічі вони чекали півроку. Мама Іллі розповідає – його тато пішов на фронт майже на початку бойових дій на Донбасі.

Ірина Доскоч бачила в останнє чоловіка ще восени: “Дуже важко, морально важко. Чоловік поїхав перший раз, коли сину було лише 2 місяці. Це дуже важко дитині, йому також важко. Але нічого, Бог добрий, нам допомагає”.

А от Стефанія Ігорівна приїхала на вокзал зустріти брата: “Зателефонував, що вже у Жмеринці. Просив не їхати, бо погана погода. Але як не зустріти? Треба їхати, треба зустріти”.

До платформи прибуває довгоочікуваний потяг. За кілька годин бійці знову збираються разом. Цього разу – в частині на урочистості.

“Під час виконання завдань в зоні ООС були усілякі моменти, ротація загалом пройшла нормально. Найголовніше, що підрозділ прибув у пункт постійної дислокації, всі живі-здорові, втрат серед бойового складу немає. Всі повернулися до своїх сімей. Завдання, я вважаю, моїм підрозділом виконано”, – наголошує  армієць Станіслав Храптович.

Бійцям, які відзначилися на службі, вручають нагороди від командування та зачитують накази про присвоєння військових звань. Військовий медик Ганна Кушнір – повернулася зі своєї першої ротації.

Нагороду отримала за відмінну службу, але про неї розповідає неохоче: “Виїзди – це були якісь хвилювання, емоції, які не передати словами. Тому що ми їдемо, і ми не знаємо чого чекати, чи ми повернемося, чи ні. Ми не знаємо”.

Попереду у бійців – відпустка. Але після неї вони знов зберуться разом.

“Далі буде доукомплектування особового складу. Можливо у когось закінчиться контракт, може хтось прийде служити, і таким чином підрозділ поповниться”, – пояснює прес-офіцер 44-ї артилерійської бригади Юрій Кульпа.

До наступної ротації військовослужбовці мають відремонтувати техніку та відпрацювати бойове злагодження.

Нагадаємо, місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі зенітки, БТРи та десятки танків окупантів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>