11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Уряд допоможе сім’ям загиблих від вибуху в шахті на окупованій Луганщині

Український уряд готовий надати підтримку сім’ям шахтарів, які загинули внаслідок вибуху на шахті на непідконтрольній Києву території Луганської області.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука у відповідь на пропозицію народного депутата Олексія Гончаренка, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми розуміємо, що сьогодні Україна не контролює цю територію. Але необхідно, щоб Кабінет міністрів висловив свою підтримку, свою позицію щодо того, що ми готові допомогти”, – сказав Гончаренко під час години запитань до уряду в парламенті у п’ятницю, 26 квітня.

Своєю чергою заступник міністра з питань окупованих територій України Георгій Тука зазначив, що уряд підтримує позицію депутата з цього питання.

“Думаю, що сьогодні ми проведемо спільну нараду з колегами з інших відомств, і буде вжито заходів для реагування на ці події, зокрема ті заходи, які Ви запропонували щодо підтримки дітей загиблих, виплат компенсацій”, – заявив Тука.

Бибух на шахті “Східкарбон”, яка розташована на окупованій бойовиками “ЛНР” території Луганської області, стався в четвер, 25 квітня. Від вибуху загинули щонайменше четверо з 17 шахтарів, які на той момент перебували у шахті. При цьому бойовики звернулися за допомогою до російських рятувальників, найближчий загін яких базується за 200 км – у Ростовській області, а не до українських, які могли прибути з підконтрольного Україні Лисичанська Луганської області.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>