19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Укрзалізниця” розкрила діяльність “компанії-прокладки”, що незаконно продавала квитки через інтернет

“Укрзалізниця” будет створювати нову систему онлайн-продажів квитків через діяльність компанії “Уніт”, яка стала “прокладкою” між купівлею квитків “Укрзалізниці” і їх поширенням в інтернеті.

Про це повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.

За розрахунками компанії, через посередницькі послуги компанія-розробник заробила 51,2 мільйона гривень. Факти щодо заволодіння коштами Укрзалізниці компанія передала до правоохоронних органів.

«Це фактично платіжний майданчик-посередник між сайтом продажу квитків та банками-еквайрами, через який проводяться транзакції купівлі-продажу квитків. У ході перевірки ми встановили, що, як не дивно, компанія-розробник прописала на сайті власний платіжний шлюз — Plategka.com. Після чого вони уклали низку «ексклюзивних» угод з банками-еквайрами в якості «агента», згідно з якими банки зобов’язані виплачувати ТОВ «Уніт» так звану «винагороду агенту» в розмірі 0,8% за кожну успішну транзакцію купівлі пасажирами квитків», — пояснив директор головного інформаційно-обчислювального центру Укрзалізниці Олександр Войтенко.

Зазначається, що створення такого інтернет-шлюзу не було передбачено у завданні компанії-розробника. Після виявлення проблеми Укрзалізниця оголосила конкурс на закупівлю послуг платіжного шлюзу, однак компанія-розробник почала блокувати відповідні тендери, у яких не отримувала перемоги.

«Крім того, Укрзалізниця останнім часом все частіше фіксує збої в системі онлайн-продажу квитків booking.uz.gov.ua, які дивним чином збігаються з результатами торгів не на користь ТОВ «Уніт», — повідомили в УЗ.

У компанії також зазначають, що вже почали роботу над створенням власної системи продажу квитків через інтернет.

«Ми вже розпочали розробку альтернативного сервісу та звернулися до провідних банків країни з пропозицією заключити прямі договори на використання їх шлюзу, без компаній-посередників. Після отримання їх пропозицій буде обрано найбільш вигідну. Впевнений, це дасть змогу навіть знизити вартість квитків», — додав Войтенко.

Раніше повідомлялося, що з 1 липня “Укрзалізниця” збільшила заробітну плату своїм співробітникам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>