19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Українців попередили про ризик тимчасових відключень електроенергії через спеку

Національна компанія Укренерго попередила про ризик виникнення надзвичайної ситуації в енергосистемі країни через спеку, яка може стати причиною тимчасових відключень електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба Укренерго.

«За останні два тижні в Україні зафіксовані рекордні показники температури повітря. Для забезпечення балансу в енергосистемі при зростанні температури повітря та піковому споживанні необхідні відповідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом», — йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що наразі в енергосистемі Україні відсутні нормативні резерви потужності на енергоблоках. Так, 7 блоків ТЕС перебувають поза резервом через відсутність вугілля.

Загалом за 10 днів спеки запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися майже на 10%.

«Ситуація ускладнюється виведенням в аварійний ремонт ще 8 блоків ТЕС», — зазначили в Укренерго.

У компанії наголосили, що при подальшому підвищенні температури та «збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт і відсутності палива» в енергосистемі України складеться надзвичайна ситуація.

«Це значить, що в Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми», — пояснили в компанії.

Також в Укренерго заявили, що «вирішити питання» може допомогти прискорення виведення з ремонту низки ТЕС або включення у роботу газомазутних блоків ТЕС.

«З цього приводу Укренерго вже звернулось до РНБОУ з відповідним листом. Від оперативності прийняття рішення та його виконання наразі залежатиме операційна безпека енергосистеми України», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Києві через спеку зріс рівень забруднення повітря.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>