7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Українці вимагають припинення повноважень членів Наглядової ради НСТУ

4 березня на сайті Bерховної Ради України з’явилася електронна петиція з вимогою припинити повноваження членів Наглядової ради НСТУ через тиск, який здійснювався на співачку MARUV, яка перемогла у Національному відборі на “Євробачення-2019” і яка згодом відмовилася представляти Україну в Тель-Авіві.

“Під час час виконання своїх функцій, зазначеним органом (НСТУ, – ред.) порушені вище зазначені принципи та завдання, а саме: член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Олександра Кольцова, за інформацією видання «Обозреватель» та ряду інших офіційних джерел, покладає на переможницю Національного відбору на Євробачення-2019, співачку MARUV, дипломатичні зобов’язання, що у свою чергу ставить політичні інтереси понад суспільні, адже виконавця обрали більшістю глядачі”, – зазначено у тексті петиції.

Крім того автор зазначив, що під час виконання своїх завдань НСТУ, не відокремлюючи факти від коментарів та оцінок, своїми діями, щодо ситуації навколо зазначеного заходу, призводять до зменьшення міжнародного авторитету України, про що свідчать міжнародні засоби масової інформації.

Зазначимо, до членів правління НСТУ входять Зураб Аласанія, Олександра Кольцова (“Крихітка Цахес”), Роман Bінтонів (“Майкл Щур”), Микола Чернотицький, Юрій Макаров, Інна Гребенюк, Родіон Никоненко.

На момент написання новини петицію підписали більше 2000 українців.

Нагадаємо, в “Євробаченні-2019” Україна брати участь не буде. Переможниця Національного відбору, українська співачка MARUV, відмовилася підписувати контракт з НТТУ, згідно з яким вона повинна була взяти всі витрати поїздки в Тель-Авів на себе і виплатити 2 мільйони гривень штрафу в разі невиконання одного з пунктів договору. До слова, такі санкції з’явилися у договорі вперше.

Слідом за MARUV представляти Україну відмовилися Freedom-jazz, KAZKA і Brunettes Shoot Blondes. Останні відзначили, що їм не вдалося перемогти в Нацвідборі, отже, це не їх поїздка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>