8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Українці тримають у скляних банках $100 мільярдів. Це 20 допомог МВФ, – Ющенко

Якби українці не тримали $100 млрд у скляних банках, то ці гроші були б у фінансовій системі країни. 

Про це сказав третій президент Віктор Ющенко в інтерв’ю журналу “Країна”.

“Це у 20 разів більше за допомогу фонду (МВФ, -ред.) на цей рік”, – зауважив Ющенко.

“Коли дефіцит бюджету – 100 мільярдів гривень, як цьогоріч, є дві дороги. Одна – просити Нацбанк надрукувати грошей. Але гривня впаде відсотків на 20–30. Другий варіант – тимчасова позика. МВФ дає поради, як пом’якшити наслідки. Показує: ви повинні навчитися жити за рахунок свого ресурсу. За останні вісім років не завершили в Україні жодної програми. Бо те, що думає політик- популіст, і те, що треба робити в країні, – часто речі протилежні. Не варто негативно ставитися до МВФ”, – сказав він.

Стабільна фінансова система – стабільні гроші й ціни, пояснив Ющенко.

“У нас девальвація – 350 відсотків за чотири роки. 48 відсотків інфляція була 2,5 року тому – друга у світі після Венесуели. Хтось каже: “Так у нас війна”. Є багато історичних прикладів, коли під час війни національна валюта стоїть, як у вовка на морозі.

Якщо ви хочете перемагати, гроші й ціни мають бути стабільні. Економіка повинна працювати. Зробіть усе необхідне, щоб держбюджет був жорстко збалансований. Для цього треба мати силу пояснити людям, чому маємо зняти 16 програм, але не допустити фінансових перекосів”, – заявив третій президент.

Раніше ми писали, що Держбюджет отримав рекордну суму надходжень від акцизів на сигарети.

32 КОМЕНТАРІ

  1. А сколько денег пропало у людей на депозитах в не стеклянных банках? Тот,кто потерял деньги в ликвидируемых банках,больше их государству не доверит

  2. Так эти банки у тех’кто у власти’у народа нище6ские пенсии и зарплаты’которые идут на питание и тарифы.нужно эту власть убрать и отобрать эти банки’но они ведь за них очень держаться и дальше врут’обещания новые роздают’так хртят остаться у кормушки

  3. Ну ты посмотри, залез уже в наши кошельки и карманы.И не стыдно такое ляпнуть, в банках. Вот он точно там хранит украденные деньги вместе с медом.

  4. Хуйня какая-то. Как вам нравится?, они будут деньги лопатами грести, а народ, якобы, помочь им не хочет. Мало вишь им.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>