19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Український генерал-лейтенант назвав умову, за якої Росія відпустить полонених моряків

Світ повинен жорсткіше ставитися до РФ.

Єдина умова, за якої РФ може відпустити полонених українських моряків – це посилення тиску міжнародної спільноти. Без її підтримки немає надії на звільнення українців до президентських і парламентських виборів.

Про це заявив генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки України Василь Богдан, – передає “Обозреватель”.

Він зазначив, що світ повинен жорсткіше ставитися до РФ.

“Путін нічого не буде застосовувати, поки не закінчаться президентські й парламентські вибори, поки українці не визначаться з курсом і вектором країни – залишити те, що є, або ж обрати, не дай Боже, прокремлівських реваншистів. До виборів шансу на звільнення моряків немає. Єдина умова – якщо наші партнери стануть на шлях не “умиротворення” чи “стримання”, а на шлях змушування агресора до міжнародного права й гуманізму”, – сказав він.

Богдан запевнив, що російський тероризм відкидає світове право, а верховенством вважає лише власне законодавство. Санкції і тиск на Росію – це лише “комариний укус”.

Нагадаємо, раніше кримський правозахисник розповів, що до поранених моряків, які перебувають в лікарні Керчі, нікого не пускають.

Тим часом у понеділок, 11 березня, Наталя Мокряк, мати полоненого лейтенанта ВМС ЗС України Романа Мокряка та Ольга Оприско, донька полоненого старшого матроса ВМС ЗС України Андрія Оприска виступили у штаб-квартирі ООН із закликом до світу бути об’єднаним з Україною та допомогти звільнити полонених українців.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>