11.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Українським водіям дозволили пред’являти наявність автоцивілки з гаджета

Кабмін дозволив водіям підтверджувати наявність договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (автоцивілки) паперовою або електронною копією договору.

Про це повідомляють на “Урядовому порталі” в оприлюдненій постанові Кабміну №258 “Про внесення зміни до пункту 2.1 Правил дорожнього руху” від 27 березня 2019 року.

Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху. Рішення уточнює перелік документів, які підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, та впроваджує можливість для власників підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів відомостями в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України”, — йдеться у повідомленні.

Постанову було ухвалено для забезпечення контролю за наявністю договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів відповідними підрозділами Національної поліції України.

Зокрема, у разі запиту підрозділами Національної поліції України, наявність договору можна підтверджувати самостійно роздрукованою на папері копією договору або з екрана гаджета.

Нагадаємо, укладання електронних договорів обов’язкового страхування для власників авто з можливістю його купівлі онлайн та відповідною електронною реєстрацією в єдиній централізованій базі даних було розпочато із 7 лютого 2018 року.

Водночас, механізм перевірки таких електронних полісів, наприклад, працівниками поліції, визначено не було.

Раніше ми писали, що понад сто трамваїв та тролейбусів Миколаєва обладнали GPS.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>