2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Українських поранених моряків у вівторок збираються «заховати» в Лефортово, – родичі

Українських поранених моряків у вівторок, 22 січня, нібито планують перевезти з «Матросской тишины» в СІЗО Лефортово.

Про це кореспонденту Українського Тижня повідомили батьки одного з захоплених моряків Андрія Ейдера.

«Нам сказала адвокат, що слідчі готують їх до переведення на цьому тижні. До мене теж, так би мовити, чутками дійшло, що це буде завтра (22 січня – Ред). І це насправді жахливо… Про яке переведення може йтися, якщо вони ще нездорові. Немає жодних медичних висновків. Тобто, згідно з Женевською конвенцією, вони мають отримувати лікування. А я наскільки відомо, Денісовій (українському омбудсмену, – Ред.) було сказано ще 10-го січня, що наші моряки не отримують лікування з початку 2019 року. Тобто в цьому році вони вже перестали отримувати лікування», – повідомили вони.

На думку родичів, переведенням українських моряків у Лефортово російське слідство збирається просто заховати їх від активного спілкування з адвокатами, консулами та родичами, яке є можливим у «Матросской тишине».

За їхніми словами, про можливе переведення адвокат повідомила ще 18 січня, але у понеділок сказали, що є інформація, що це відбудеться у вівторок 22 січня.

«Наш адвокат до Андрія повинна потрапити сьогодні-завтра. Якщо їх дійсно переведуть, може бути вже пізно, ми нічого не зможемо зробити», – додали родичі.

Раніше міністри закордонних справ країн Балтії та Польщі під час візиту до України засудили рішення влади РФ про продовження арешту українських моряків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>