10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Українські спецслужби затримали працівника Укроборонпрому, який передавав інформацію російській розвідці

Співробітники української контррозвідки спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України затримали працівника одного з підприємств Укроборонпрому, який передавав інформацію військовій розвідці Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Мешканця Запоріжжя затримали, коли той їхав до Воронежа на зустріч із своїм куратором.

«Працівник одного з підприємств державного концерну «Укроборонпром», мешканець Запоріжжя, був завербований 2014 року на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ на основі матеріальної зацікавленості та підтримки ідей «русского мира», — з’ясували оперативники.

За інформацією СБУ, зловмисник за гроші збирав для представників російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств українського оборонно-промислового комплексу та соціально-політичну ситуацію в запорізькому регіоні.

Зібрані розвіддані чоловік передавав через відпрацьовані йому офіцером Головного розвідувального управління Генерального Штабу Російської Федерації канали електронного зв’язку, а також під час особистих зустрічей на території Росії, Республіки Білорусь та анексованого Криму.

Під час затримання в агента виявили і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD) із матеріалами розвідувального характеру.

Окрім цього, під час обшуків помешкання затриманого було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку і носії інформації, які використовувались для оброблення, зберігання та передачі розвідданих, а також засоби зв’язку з іноземною стороною.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у РНБО створять координаційний центр для реформування Укроборонпрому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>