14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Українські політв’язні у російських тюрмах не зможуть проголосувати на виборах президента України

Українські політв’язні, які перебувають у тюрмах Росії, не зможуть проголосувати на виборах президента України 31 березня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

«Вже кілька разів мені ставили питання, чи зможуть українські політв’язні та військовополонені, утримувані в російських в’язницях, проголосувати на виборах президента України. Відповідь — ні, не зможуть», — написав адвокат.

Полозов пояснив, що, по-перше, жодних консулів і членів виборчих комісій російська влада не допустить ні у СІЗО «Лефортово», ні в будь-які інші СІЗО і в’язниці.

«Раніше ніколи не допускали і в цей раз ніяких винятків не було б», — додав він.

Окрім того, за його словами, на території анексованого Криму, де утримується значна кількість політв’язнів, «все українське під забороною принципово, а консули туди доступу не мають».

«По-третє, ЦВК України ще 27 грудня 2018 року постановою № 274 закрила всі 5 виборчих дільниць на території РФ. Міра абсолютно правильна і адекватна, з огляду на прагнення російської влади надати негативну дію на проведення і результат виборів в Україні», — зазначив Полозов.

Таким чином, підсумував захисник, українські політв’язні і військовополонені не зможуть взяти участь у цих виборах президента України ні за яких обставин.

Нагадаємо, раніше у ЄС закликали Росію звільнити затриманих в окупованому Криму політв’язнів.

6 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>