10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Українські парламентарі заблокували автоматичне призначення російського депутата віце-президентом ПАРЄ

Делегація України заблокувала автоматичне призначення депутата російської Держдуми Леоніда Слуцького віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи. Тепер за його кандидатуру голосуватиме вся асамблея.

Про це повідомляє Укрінформ.

Слуцького висунули за квотою Росії. За процедурою кандидати, висунуті національними делегаціями, призначаються на посаду в ПАРЄ автоматично, проте заблокувати це може група членів асамблеї, яка налічує щонайменше 20 осіб. Саме цього і домоглася українська делегація.

Тепер за кандидатуру Слуцького повинні проголосувати члени ПАРЄ таємним голосуванням. Воно розпочнеться у другій половині 25 червня, а результати оголосять зранку 26 червня.

Зазначимо, що Слуцький перебуває під санкціями ЄС. Крім того, восени 2018 року російські журналістки звинуватили Слуцького в сексуальних домаганнях.

Нагадаємо, після сьогоднішнього нічного рішення ПАРЄ скасувати механізм санкцій і повернути Росію в організацію, українська делегація прийняла рішення припинити свою участь в Парламентській асамблеї Ради Європи.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>