13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Українські фермери контролюють врожайність із супутника

Комбайни херсонського підприємства “Перше травня” тепер оснащені системою моніторингу врожайності.

Про це повідомляє портал Fermer.blog.

Керівник “Першого травня” Сергій Косюк розповідає, що заходи вдалося впровадити не з першого разу.

“Минулого року ми намагалися працювати з цією системою, але вийшло тільки гірше: датчики постійно показували неправильну інформацію на схилах. Тобто, коли техніка рухалася, наприклад, з ухилом вліво і вгору, датчики демонстрували один показник врожайності. Коли ж водій розгортав комбайн і рухався вправо і вниз по тому ж маршруту, датчики показували зовсім іншу інформацію”, – розповідає він.

Фахівці підприємства не один тиждень провели в розрахунках і роздумах. Залучили до роботи представника компанії-постачальника системи. Але помилка не хотіла виправлятися. Зрештою, “Перше травня” підійшло до вирішення ситуації кардинально і просто – змінило постачальника системи.

“Зараз ми задоволені роботою моніторів, – говорить Сергій Косюк.- Тим більше, що на новій системі є спеціальні оптичні датчики, самі монітори пов’язані безпосередньо з супутниками, а дані тут же. На місці, коригуються за допомогою спеціальних сім-карт відразу двох операторів. Похибка в результаті мінімальна, а з інтернетом, який необхідний для зв’язку із супутником, що не трапляється перебоїв навіть у вечірній час, коли нам найбільш необхідні дані навігації для аналізу і систематизації”, – наголошують у підприємстві.

До цього ми писали, що Україна стала єдиним експортером кукурудзи до Єгипту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>