2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Україна запустила виробництво 100 мм снарядів для БМП-3 і поступово витісняє Росію з ринку

Державне Зовнішньоторговельне Підприємство “СпецТехноЕкспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром” почало постачання країні-інозамовнику нових 100 мм пострілів для БМП-3 українського виробництва.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook директор департаменту ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” Антон Пашинский.

“У 2017 році СпецТехноЕкспорт, а саме мій департамент, успішно експортував першу партію українських 100 мм пострілів для БМП-3 країни-інозамовника, а кілька місяців тому – вже другу партію”, – повідомив Антон Пашинский.

При цьому він зазначив, що новий 100 мм постріл для гармати 2А70 повністю виготовлений на українських виробничих потужностях.

Постріл повністю новий – і якщо виробництвом корпусів снарядів та їх спорядженням вибуховою речовиною Україна вже не дивує, то розробка та серійне виготовлення гільзи – величезне досягнення, – відзначив директор департаменту.

БМП-3 є останньою і найкращою з гусеничних броньованих машин, розроблених та серійно виготовлених для радянської армії, характеристики якої були революційними наприкінці 80-х років і зараз перевершують багатьох конкурентів. Через розпад СРСР до військових частин на території України було поставлено лише незначну кількість БМП-3.

Машина серійно виготовляється на російському Курганмашзаводі й стоїть на озброєнні значної кількості країн, серед яких є й українські партнери (Азербайджан, Індонезія, ОАЕ та інші).

До недавнього часу, боєприпаси до 100 мм гармати 2А70, якою озброєні БМП-3, вироблялися тільки російським ВПК. В Україні для цієї машини були розроблені та опановані лише постріли з протитанковою керованою ракетою від КБ Луч.

“У підсумку: розвивається замкнутий цикл виробництва боєприпасів; подібними виробами ми витісняємо росіян з їх традиційних ринків; зростає експорт нової продукції. На черзі – нові ринки”, – наголосив Антон Пашинский.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1950620271733554&id=100003568001195

Нагадаємо, 11 квітня у місті Бахмут, Донецької області відбулося судове засідання у справі Юрія Костини, воїна АТО, який вже 4 роки перебуває у СІЗО без вироку. Цього разу долю бійця 30-ої бригади не змогли вирішити через хворобу його адвоката.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>