8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Україна запровадила спеціальні мита на всі товари з Росії, крім вугілля та скрапленого газу

Кабінет міністрів України ухвалив рішення запровадити спеціальні мита на всі товари, вироблені у Росії, окрім товарів «чутливого імпорту».

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 15 травня.

Повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, спеціальні мита не стосуватимуться вугілля, коксу, фармацевтичної продукції, а також бензину та скрапленого газу.

Нові мита набудуть чинності 1 серпня 2019 року. Кошти від мит направлятимуть до спеціального фонду, з якого фінансуватимуть заходи з імпортозаміщення.

Нагадаємо, що під час засідання уряду повідомлялось, що загальна вартість товарів, щодо яких запроваджуються торговельні обмеження, складає 510 мільйонів доларів на рік.

Нові торговельні обмеження України є відповіддю України на торговельні обмеження Росії, зокрема щодо заборони постачання її нафтопродуктів до України, а також заборони на ввезення до Росії низки товарів.

18 квітня голова російського уряду заявив, що Росія заборонить постачання нафти та нафтопродуктів до України.

Відповідні заходи російський уряд вжив у відповідь на нещодавнє розширення Україною переліку заборонених російських товарів, який, зокрема, скляні банки та склотару.

29 грудня 2018 року прем’єр-міністр Росії підписав рішення про заборону на ввезення деяких товарів на територію РФ. Його ухвалили у відповідь на заборону українського уряду на ввезення російських товарів, зокрема продуктів з глюкози та крохмалю з кукурудзи. Це рішення український уряд ухвалив 27 грудня.

До переліку заборонених до ввезення в Росію українських товарів додали українську кондитерську продукцію, пшеницю, соняшникову олію, горіхи, а також котли, шпалери, папір, меблі, трактори та інше обладнання.

За підрахунками мінекономіки РФ, загальна вартість українського експорту, який заборонили в Росії, складає 510 мільйонів доларів на рік.

Нагадаємо, що Польща обігнала Росію в рейтингу імпортерів українських товарів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>