14.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Україна запровадила посилені заходи перевірки російської нафти через погіршення її якості

Державна компанія Укртранснафта, що входить до групи Нафтогазу, посилила контроль за російською нафтою після повідомлень про погіршення її якості у Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Там зазначають, що посилені заходи перевірки російської нафти запроваджують через те, що у Білорусі під час лабораторних досліджень у ній знайшли значне перевищення органічних хлоридів, які негативно впливають на обладнання нафтопереробних заводів.

«У зв’язку із цим оператор нафтотранспортної системи України Укртранснафта посилила контроль якості нафти, яка транспортується через територію України. Разом з тим зазначимо, що проведення лабораторних досліджень для визначення показників якості транспортованої нафти не регламентоване для компаній, що здійснюють її транспортування нафтопроводами», — повідомили в Укртранснафті.

Там також додають, що неякісна російська нафта несе загрозу нафтопроводам, якими Росія постачає нафту до Європи.

«Транзит нафти до європейських споживачів і її транспортування на НПЗ України відбувається у штатному режимі», — зазначають у компанії.

Нагадаємо, білоруський концерн “Белнефтехим” вимагатиме компенсації від російської “Транснафти” за поставку неякісної нафти.

У той же час стало відомо, що «Роснефть» допомагає Венесуелі продавати нафту в обхід санкцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>