11.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Україна відреагувала на вирок РФ кримським татарам

П’ятьом громадянам України кримськотатарського походження сфабрикували звинувачення в участі у діяльності терористичної організації.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ стосовно рішення Північно-Кавказького окружного військового суду РФ 18 червня, передає прес-центр міністерства.

Згідно з заявою, так званий “суд” проігнорував аргументи сторони захисту Тимура Абдуллаєва, Узеіри Абдуллаєви, Рустема Ісмаілова, Емілі Джемаденови, Айдера Саледінова щодо відсутності доказової бази та складу злочину.

“Розглядаємо це як наочне свідчення повної заангажованості та залежності російської судової системи, а також як черговий приклад застосування російською окупаційною адміністрацією антитерористичного законодавства для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу”, – зазначили в МЗС.

Крім того, представники МЗС закликали міжнародну спільноту посилити санкції стосовно РФ.

“Російська Федерація має виконати у повному обсязі резолюції Генеральної Асамблеї ООН “Територіальна цілісність України” від 27 березня 2014 року, “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м.Севастополь (Україна)” від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 року та 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації”, – ідеться в заяві.

Раніше суд РФ заарештував чотирьох кримських татар.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>