13.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Україна та Словаччина спільно засудили будівництво «Північного потоку-2»

Прем’єр-міністри України та Словаччини домовилися розширити обсяги двосторонньої торгівлі між країнами та спільно засудили російські обхідні газопроводи до Європи.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі прем’єрів у Братиславі.

Так, обсяги двосторонньої торгівлі домовилися збільшити до 1,5 мільярда доларів на рік. Нині країни торгують загалом на 1,4 мільярда доларів. Водночас Словаччина входить до топ-20 найбільших торговельних партнерів України.

Також під час зустрічі урядовці спільно засудили будівництво «Північного потоку-2», за допомогою якого Росія хоче постачати газ до ЄС в обхід України та Словаччини.

«Якщо сконцентрувати доставку газу в російських руках — це велика небезпека. Проект «Північний потік-2» призведе до фізичного знищення української газотранспортної системи, як ключової ланки доставки палива до ЄС», — повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також за підсумками зустрічі словацька сторона повідомила, що готова підтримувати Україну у її подальшій інтеграції до ЄС та НАТО.

Як ми повідомляли раніше, уряд США хоче запровадити санкції проти компаній, причетних до будівництва «Північного потоку-2».

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен також розкритикував США через позицію щодо газопроводу “Північний потік-2”.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>