8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Україна посіла 95-е місце в рейтингу гей-туризму

Україна опинилася на 95-му місці в глобальному індексі гей-туризму, який щорічно складає берлінський ресурс Spartacus International Gay Guide.

Про це пише “Громадське”.

Перше місце в рейтингу Spartacus Gay Travel Index 2019 поділили Португалія, Канада і Швеція. Зазначається, що Португалія піднялася з 27-ї позиції на першу завдяки поліпшенню законодавства щодо захисту прав транс- та інтерсекс-людей, а також ініціативам з боротьби проти злочинів на ґрунті ненависті.

Також прогрес продемонстрували Австрія і Мальта, які ще з низкою країн поділяють 4-е місце. Ці дві країни піднялися в індексі завдяки легалізації одностатевих шлюбів.

Серйозне поліпшення своїх позицій продемонструвала Індія — завдяки декриміналізації гомосексуалізму та «поліпшенню соціального клімату» країна піднялась зі 104-го на 57-е місце.

Навпаки погіршили свої позиції США і Бразилія: як зазначають автори рейтингу, через ініціативи правих консервативних урядів щодо обмеження прав ЛГБТ.

«У число найбільш небезпечних країн для ЛГБТ-мандрівників у 2019 році знову входять Саудівська Аравія, Іран, Сомалі і Чеченська Республіка в Росії, де гомосексуальні люди широко переслідуються і перебувають під загрозою смерті», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що разом з Україною 95-е місце рейтингу поділяють Вірменія, Кабо-Верде, Габон, Грузія, Гондурас, Киргизстан, Перу та Філіпіни.

Spartacus Gay Travel Index 2019 складається на основі 14 факторів, серед яких дозвіл або заборона одностатевих шлюбів, наявність антидискримінаційних законів, загальна ситуація із дискримінацією ЛГБТ, наявність кримінального переслідування за гомосексуалізм тощо.

Раніше ІНФОРМАТОР розповідав про те, як у Києві відбувся “Марш жінок” за права людини.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>