2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Україна не здатна протистояти РФ в Азовському морі, – Апаршин

Радник переможця президентських виборів Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин вважає, що Україна не здатна протистояти наступу з боку Російської Федерації в Азовському морі.

Про це він сказав у інтерв’ю виданню “Апостроф”.

Відповідаючи на запитання про можливий наступ Росії на Азові, для створення “сухопутного коридору” в окупований Крим, Апаршин заявив, що в армії РФ “там немає такої можливості”.

“Навіть, коли я служив у Радянському Союзі, ми ніколи Кримському півострову не надавали великого значення як території, яку треба обороняти якимись дуже потужними силами. Там колись дислокувався 32-й армійський корпус, і вже в 1991-1992 роках ми його звідти знімали. Тобто Крим завжди більше розглядався як база. Сьогодні Крим використовується як інфраструктура, де накопичуються величезні запаси, і я не думаю, що звідти можна здійснити прорив”, – переконаний Апаршин.

“Сьогодні вже неможливо за ніч перекинути угрупування військ. Є ж система попередження: пішла бригада на навчання – і ми про це знаємо, затрималася – теж про це знаємо, подали запаси – питання, навіщо подали запаси? А може, шпиталі вже почали розгортати? Є тисячі показників, за якими щодня відслідковується ситуація. І наступає момент, коли ми кажемо, що точка неповернення пройдена. Тому нам найважливіше не пропустити цей момент. А щоб цього не пропустити, треба адекватно реагувати”, – зазначив радник Зеленського.

“Однак потрібно усвідомлювати, що в Азовському морі ми сьогодні не спроможні протистояти Росії. І тут би я не хотів, щоб наші експерти вимагали від нового президента невідкладно відновити Військово-Морські сили. Наприклад, почали там будувати дві нові бази, для чого ви це робите? Невже вони думають, що можна зупинити агресію Росії, побудувавши на березі моря ці бази? Це як зі “стіною” на кордоні з Росією – це нічим не допоможе”, – заявив Апаршин.

“Будь-які військові програми буде затверджувати новий президент. Оскільки профільної освіти в нього немає, дуже важливо розказати, пояснити йому так, щоб він зрозумів. Наприклад, якщо наступ здійснять через територію Білорусі, а в нас там нічого немає. А чому немає? Бо ніхто нічого не спланував. І от тут нам треба передбачити таку можливість. Президент України має почути різні точки зору і оцінити ризики, і ще головніше – наслідки”, – резюмував військовий радник Зеленського.

Раніше повідомлялося, що окупанти обстрілюють ЗСУ на Донбасі з важкої артилерії, є загиблий та поранені.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>