11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Україна може втратити томос, – Макарій

Митрополит Львівський ПЦУ Макарій заявив, що УПЦ КП і УАПЦ поки що не ліквідовані з державного реєстру.

Про це Макарій заявив інтерв’ю “Апострофу”.

“Неправду говорили деякі державні чиновники, публічно заявляючи, що Київський Патріархат ліквідовано. Справа в тому, що почесний патріарх Філарет надав лише копії, а не оригінали документів, які необхідні для ліквідації. Коли мене попросили здати документи для ліквідації, я відповів, що до того часу, доки не побачу оригіналів з іншої сторони, не віддам своїх”, – сказав митрополит.

Також Макарій назвав безглуздими заяви Філарета про намір внести зміни в Статут ПЦУ з метою отримання “незалежності” від Константинополя. На його думку, це загрожує відкликанням Томосу.

“Це можливо, якщо таке неподобство продовжиться, якщо недіючий патріарх продовжить у тому самому напрямі і його підтримуватимуть деякі політики, а обраний Предстоятель, не діючи, буде мовчати”, – зауважив Макарій.

Нагадаємо, Патріарх Філарет взяв участь у літургії до Дня ангела митрополита ПЦУ Епіфанія.

7 КОМЕНТАРІ

  1. Главное не потерять Бога, веру Ему.
    А человеческие выдумки, обряды, и условности – для Бога, “подвесившего Землю ниначём” (книга Иова)- вообще не проблема.
    Самостоятельность Церкви на местах, без непрерывного рукоположения от Апостолов – не проблема! Если Сам Бог возложил на тебя руки, и благословил тебя на дело.
    И напротив – будь ты рукоположен от самого Петра – а уклоняешься от пути Христова – ты враг Божий… Как и Сам Иисус, заявивший, что Петру открыто сокрытое Богом, и наделил его силой (дам ключи) , уже через минуту сказал ему же! – отойди от Меня – сатана….ибо ты соблазн Мне.
    Сами по-себе патриархаты – не зло, если бы занимались делом Божиим.
    Но когда они занимаются гадкой церковной политикой, топя в грязи одних, и убеляя себя, вместо того, чтобы возвещать о Боге и Христе, – удаляются от него, и других отдаляют.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>