9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Україна може опинитися на межі дефолту, – джерело

Україна може опинитися на межі дефолту. 

Цього року Україна отримала від МВФ 1,4 млрд доларів та повинна була отримати ще 2,5 млрд двома траншами – в травні і в листопаді. Але місія МВФ не планує видавати запланований раніше транш у травні, про це ІНФОРМАТОРу повідомило власне джерело у НБУ.

“Зараз Україна має 2,5 млдр зовнішнього і 2,5 млдр доларів внутрішнього боргу. Єдиний варіант, який залишається НБУ – використовувати золотовалютні резерви, але це може призвести до обвалу гривні”, – повідомляє джерело.

На думку співрозмовника, рішення МВФ викликано конституційною кризою, яка сталася в Україні через рішення президента Зеленського про розпуск Ради та відставку голови уряду.

Також стало відомо, що Світовий банк вирішив не надавати Україні запланований раніше кредит у розмірі 500 мільйонів євро. Аналогічний розмір траншу не надасть Єврокомісія.

На думку радника Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко, у короткостроковій перспективі Україна зможе утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу МВФ, проте не в довгостроковій перспективі стабільність неможлива.

Як повідомлялося, міністр Олександр Саєнко повідомив, що місія МВФ достроково припинила свою роботу.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>