9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Україна і Польща ведуть переговори про створення нової європейської ракети-носія

Державне підприємство Конструкторське бюро “Південне” імені Янгеля зацікавлене в нарощуванні співпраці з країнами у ЄС в області створення перспективної ракетно-космічної техніки і продовжує переговори з Польщею про співпрацю в створенні нової європейської ракети-носія легкого класу.

Про це повідомив гендиректор КБ Олександр Дегтярьов, передає “Європейська правда”.

За його словами, підприємство не бере участі в проєкті створення європейської ракети-носія Ariane 6, але зараз ідеться про “можливості співпраці в галузі створення ракет малого класу”, які користуються попитом на світовому ринку пускових послуг.

За словами гендиректора, зараз “Південне” “відпрацьовує плани співпраці з кількома європейськими країнами”. Серед потенційних європейських партнерів Дегтярьов виділив Польщу, яка раніше висловила інтерес до спільного з Україною створення нової європейської ракети-носія легкого класу. “Діалог іде”, – сказав він.

“Поки є теоретична підтримка ESA (Європейське космічне агентство. – Ред.), тому що ми не члени ESA, а тільки розглядаємо цю можливість”, – додав він.

Дегтярьов зазначив, що сьогодні КБ залишається експортно-орієнтованим підприємством: “У 2018 році в загальному бюджеті підприємства 99% склав експорт”, – сказав він, уточнивши: частка експорту в інтересах країн ЄС склала в межах 10%.

“Південне” – провідний науковий центр України, що володіє передовими космічними технологіями, відомий в світі розробник ракетно-космічної техніки.

Раніше, ІНФОРМАТОР писав, що Дуда пояснив, чому між Польщею і РФ неможливі дружні відносини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>