9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Зеленського розповіли про можливість зміни керівництва НАЗК, НАБУ і САП

Радник новообраного президента України, фахівець із боротьби з корупцією з команди нового Глави держави Руслан Рябошапка заявив журналістам у Брюсселі про плани щодо зміни керівництва деяких антикорупційних органів України.

“У тому числі і про зміни керівників (говорили в Брюсселі – ред.), тому що, якщо взяти агентство, яке відповідає за електронні декларації, за конфлікт інтересів, за політичну корупцію – то там, фактично, випадкові люди по-перше. По-друге, ці люди політично залежні”, – сказав Рябошапка, передає кореспондент УНН.

З його слів, згаданий орган працювати нормально вже не зможе, тому єдиним виходом з ситуації є зміна керівництва цього органу. Крім того, радник розповів, що в Брюсселі звучало багато питань щодо системи електронного декларування.

“Тому ми зрозуміли, що без зміни керівників органу, ця система – перевірка електронних декларацій – нормально не запрацює. Тому відповідна зміна керівництва органу пов’язана з ефективністю електронних декларацій. Що стосується іншої антикорупційної структури – САП і НАБУ – наша позиція така, що ці органи, щоб зараз запрацювати ефективно, повинні найближчим часом дати результат”, – заявив Рябошапка.

Він зазначив, що за кілька місяців запрацює Антикорупційний суд, тому найближчим часом у Зеленського очікують кримінальні справи щодо топ-посадовців, топ-політиків у Вищому антикорупційному суді, який до кінця року має розглянути такі справи.

“Це є одним з наших зобов’язань перед міжнародними партнерами. Якщо такого результату не буде і ефективної співпраці не буде, треба буде, щоб керівники вже цих антикорупційних органів давали відповідь суспільству, тим людям, 73%, які підтримали нового президента”, – додав він.

Нагадаємо, На должность спикера Зеленского поступило более 3 тыс. заявок.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Давно пора,але нехай відчитаються скільки получили зарплати з бюджету,і наскільки вони до бюджету повернули крадених грошей

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>