11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Зеленського пропонують замінити генпрокурора Луценка активістом

Команда переможця президентських виборів Володимира Зеленського вважає, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко повинен залишити свій пост.

Про це сказав член команди, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк на заході Європейської бізнес асоціації “New 5 year challenge: Expectations. Hopes. Concerns” в четвер у Києві, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Окрема позиція по Юрію Луценку. Я розумію, що зараз є колосальне бажання істеблішменту зберегти статус-кво. Але Володимир (Зеленський – ред.) під час оголошення результатів виборів зробив важливу заяву: він вважає, що Луценко – людина минулого”, – заявив Данилюк.

“І він, якщо хоче, (може – ІФ) повернутися в політику, але точно піти з поста генерального прокурора, куди повинні прийти люди, які проведуть реальну реформу”, – вважає радник.

На думку Данилюка, в Україні в останні роки “з’явилося досить багато активістів, які могли б претендувати на цю посаду”.

“У нас достатньо людей, які можуть проявити себе на цій посаді і мають хорошу репутацію і серйозну підтримку суспільства. У нас багато антикорупційних активістів”, – зазначив Данилюк.

“Я б радив би, щоб хтось із активістів зайняв цю посаду”, – підкреслив він.

За словами радника, лакмусовим папірцем, що визначає зміни в країні, стануть кадрові призначення, а саме – голови СБУ, генерального прокурора, міністра закордонних справ і міністра оборони.

“Це чотири призначення, які визначать вектор руху в майбутньому”, – додав він.

Нагадаємо, що у ЗМІ уже з’явилася “військова доктрина” Зеленського.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>