14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Запоріжжі ветерани запалили «Вогонь пам’яті»

У Запоріжжі на Алеї Слави 8 травня у День пам’яті та примирення відбулася урочиста церемонія запалення «Вогню пам’яті».

Традиційно у ній беруть участь ветерани війни на Донбасі та Другої світової війни, а також кадет-вихованець Запорізького обласного ліцею (підготовка «Захисник»), – повідомляє Радіо Свобода.

Мета акції – показати єдність і спільну пам’ять різних поколінь захисників.

У церемонії цього року взяв участь ветеран Другої Світової Віктор Варвашеня, а честь нести смолоскип для запалення «Вогню пам’яті» випала ветерану війни на Донбасі, колишньому бійцю полку «Азов» Михайлу Пирогу.

«Цей день теж є одним з уроків мужності для молоді. Вони побачать нас, тих, хто захищав Батьківщину у Другу світову війну, вони побачать тих, хто був в АТО, побачать курсантів, молоде покоління. Скільки раз відправляють в АТО, я завжди на проводах – розповідаю хлопцям, як захищати Батьківщину. На жаль, з болем у серці сприймаю те, що ми, які маємо досвід ведення війни, через свій вік і хвороби не можемо там бути», – розповів Віктор Варвашеня.

Також усі охочі учасники заходу могли закріпити на знак пам’яті про загиблих у Другій світовій війні символічну квітку маку на спеціальному стенді.

Акція «Вогонь пам’яті» проходить у Запоріжжі п’ятий рік поспіль.

День пам’яті та примирення – це пам’ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Відповідно до указу президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

Нагадаємо, у Києві 9 травня обмежать рух транспорту у зв’язку із урочистими подіями до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ої річниці вигнання нацистів із України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>