13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У ВМС знайшли серйозний недолік новітніх “Кентаврів”

Десантно-штурмові катери типу “Кентавр” показали під час випробувань невідповідність максимальної швидкості заявленим технічними характеристиками показниками.

Про це повідомляється на сторінці “Флот України” в Facebook.

“Після внесення змін у конструкцію корпусу катера і його енергетичної установки за результатами виходу в море було встановлено, що загальна гучність катера стала значно меншою, зараз навіть перебуваючи на ходовій рубці, можна говорити пошепки”, – цитують начальника управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітана 1 рангу Василя Радчука.

Він також заявив, що максимальна швидкість “Кентаврів” виявилася незадовільною. “Над цим працюватимуть заводчани, можливо, внесуть деякі корективи в параметри катера”, – додав Радчук.

Відзначимо, незабаром зауваження на рахунок швидкості зі сторінки у Facebook зникло, проте інформація збереглася в історії змін.

У ВМС знайшли серйозний недолік новітніх

Випробування катерів

Випробування катерів

Крім того, в ВМС ЗС похвалилися перевагою перед російськими аналогами.

“Ми детально вивчили характеристики схожих десантно-амфібійних катерних платформ у світі, таких як шведський катер типу CombatBoat 90 і російський катер типу “Раптор”. Так ось, наш катер значно ефективніший у бойовому відношенні і має поліпшені морехідні особливості. Ще однією з проектних особливостей катера є великий десантний відсік, де можна розмістити 32 військовослужбовці з легким озброєнням і всім боєкомплектом”, – пояснив Радчук.

Додамо, що в командуванні ВМС ЗС України вже підготували план державних випробувань десантно-штурмових катерів типу “Кентавр”. Незабаром почнеться його реалізація.

https://www.facebook.com/fleetua/posts/2286550331618077

Нагадаємо, офіцери українського флоту стажуватимуться на військово-морській базі НАТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>