12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У столиці до садочків передовсім зараховуватимуть дітей-киян: батьки обурені

Цьогоріч черга до столичних садочків рухатиметься швидше, однак, тільки для киян.

У столиці до дитсадків у першу чергу братимуть дітей-киян. Дитину без столичної реєстрації візьмуть лишень, якщо там буде вільне місце і тільки за гроші. У столичній адміністрації ці новації називають справедливими, бо у рішенні, яким передбачена плата за садочок для іногородніх, передбачена також і компенсація витрат киян  – за приватні садочки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Цьогоріч черга до столичних садочків рухатиметься швидше, однак, тільки для киян.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті з електронною чергою. Батьків просять зазначити, де дитина зареєстрована, бо кияни будуть у пріоритеті.

Така новація з*явилася через рішення київради. У побуті його називають – «гроші ходять за дитиною». Згідно з ним – садочку платитимуть за кожну дитину. Тому місто готове платити за своїх, а приїжджі, якщо втовпляться, мають сплачувати самі, – або батьки, або місцева влада, звідки вони приїхали. За київськими розрахунками – це приблизно  2500 грн на місяць.

Батьки у соцмережі вибухнули обуренням. Кажуть, це суперечить закону.

Переконують, що «реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод». Уже повідомляють, що через новацію, діти – не кияни скотилися вниз у черзі.

Приміром, у Тернополі запевняють, що програма працює і досить успішно. ЇЇ запровадили через жителів із навколишніх сіл, бо через них до садочків не могли потрапити містяни. Тепер тернополяни йдуть перші, з навколишніми селами укладені договори, що вони платитимуть за своїх дітей, і дві сотні батьків розраховуються зі своєї кишені.

1200 грн – щомісячна плата. За весь рік – 2 млн від громад. Ці гроші пішли на премії, доплати вихователям.

Скільки у столиці зберуть грошей з приїжджих – ще не підрахували. В адміністрації запевняють, що взагалі планують розширити коло тих, кого братимуть до садка у першу чергу і безкоштовно.

Також готують і зміни, щоб усі, хто користується карткою киянина,, мали змогу користуватися і дитсадками.

До квітня – коли почнеться зарахування до дитсадків – обіцяють це узгодити.

Нагадаємо, чоловік, який збив двох дівчат в Одеській області, покінчив життя самогубством.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>