8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У США обговорюють військову операцію у Венесуелі

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа готова до проведення військової операції для розв’язання кризи у Венесуелі.

Про це Помпео заявив в ефірі Fox Business Network, повідомляє AFP.

За його словами, США “вважали б за краще мирну зміну влади, коли президент Ніколас Мадуро залишить посаду, а для приходу нових лідерів буде проведено вибори”.

“Але президент (Трамп – ред.) ясно дав зрозуміти, що настане момент – і врешті-решт … він повинен буде прийняти це рішення – він готовий зробити це, якщо це те, що потрібно”, – заявив Помпео про можливість військової операції.

За повідомленням AFP, в.о. глави Пентагону Патрік Шанахан скасував поїздку до Європи через кризу у Венесуелі. За повідомленням американських ЗМІ, Шанахан “сконцентрується на подіях у Венесуелі та залишиться у Вашингтоні, щоб більш ефективно координувати дії з іншими членами адміністрації США”.

У свою чергу в інтерв’ю CNN радник з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Помпео “проведе розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, щоб обговорити ситуацію” у Венесуелі.

Нагадаємо, що керівництво Росії відмовило Мадуро в організації втечі з Венесуели.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>