14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У сервісі Skyscanner зникли з продажу квитки в анексований Крим

У сервісі Skyscanner з 28 червня не відображається продаж авіаквитків до анексованого Криму з Росії, що може бути пов’язано із санкціями Євросоюзу.

Про це повідомляє російське видання Коммерсантъ.

Офіційно в компанії не змогли пояснити відсутність квитків до анексованого Сімферополя. Один із співрозмовників видання, який представляє Skyscanner, запевняє, що це виключно технічний збій.

Водночас джерело видання в туристичному сегменті вважає, що відсутність квитків пов’язана із санкціями Євросоюзу. За словами співрозмовника, немає нічого дивного в тому, що компанія була вимушена припинити роботу в Криму.

«Санкції США передбачають, що якщо бізнес не працює безпосередньо з кримськими компаніями, то він знаходиться в межах правового поля. Але європейські санкції суворіші: щоб їх уникати, тревел-компанії змушені змінювати юрисдикції», — сказав він.

Джерело припускає, що може йтися про блокування банками рахунків компанії в разі порушення санкцій.

Пошукову систему Skyscanner створили в 2002 році троє IT-спеціалістів Гарет Вільямс, Беррі Сміт та Бонамі Граймс. У 2016 році сервіс перейшов під контроль однієї з найбільших тревел-компаній Китаю Ctrip. Капіталізація Skyscanner на NASDAQ складає 20,33 мільярди доларів. Частка сервісу на російському ринку пошуку квитків складає 25%.

У прес-службі компанії пообіцяли в найближчий час пояснити причину відсутності квитків до анексованого Криму.

Нагадаємо, раніше Європейська Рада продовжила на рік санкції проти Росії за анексію Криму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>