1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У РЄ закликають Україну ухвалити “мовний” закон після виборів

У Раді Європи закликають Верховну Раду відкласти ухвалення законопроекту “Про забезпечення функціонування української мови як державної” на період після виборів.

Про це заявила у вівторок комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович, повідомляє власний кореспондент “Укрінформу” в Страсбурзі.

“Під час обговорення нового законопроекту або реформи мовної політики країни-члени Ради Європи повинні уважно дотримуватися балансу між законодавчою метою з підтримки державної мови та обов’язком захищати і підтримувати мови національних меншин та збереження культурного розмаїття”, – заявила комісар РЄ.

Міятович зазначила: “Різні лінгвістичні громади мають бути ефективно залучені до процесу опрацювання таких законів і політики, їхні думки слід належним чином узяти до уваги. У контексті виборчої кампанії такі дискусії часто поляризуються і не сприяють досягненню збалансованих рішень. Тому я закликаю український парламент відкласти ухвалення цього важливого законодавства на період після виборів”.

Раніше ми писали про те, що під НАБУ вимагали відставки і кримінальної відповідальності для Гізо Углави, а саму будівлю Бюро залили кров’ю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>