12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Росії заявили, що політв’язень Гриб припинив голодування

Український політв’язень Павло Гриб, незаконно засуджений в Росії до 6 років ув’язнення, припинив голодування, яке оголосив 22 березня.

Про це повідомляє російський Интерфакс з посиланням на голову Громадської спостережної комісії Ростовської області Леоніда Петрашіса.

Батько Павла Гриба Ігор у коментарі Громадському сказав, що не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

«Гриб 29 березня написав заяву про припинення голодування. До цього керівництво СІЗО роз’яснило йому можливі наслідки голодування. Мабуть, за кілька днів без їжі він їх уже частково відчув», — сказав Петрашіс.

За його словами, в даний час Гриб нібито почуває себе «задовільно».

Батько Гриба, на запитання, чи припинив його син голодування у російській тюрмі, сказав: «Я чув про це… в мене немає інформації. Я виходив туди, на громадсько-наглядову комісію у Ростовській області, там немає інформації, і в МЗС немає інформації стосовно цього».

Він пояснив, що підтвердити цю інформацію чи спростувати зможе адвокат, який зможе потрапити до Павла Гриба лише у понеділок, 1 квітня.

Також Ігор Гриб наголосив, що підтримає рішення сина, якщо він дійсно припинив голодування.

«Це голодування нічого йому не дасть, тільки нанесе шкоду… Йому категорично заборонено, він помре просто», — наголосив батько.

За даними російської сторони, напередодні Гриба нібито возили на обстеження в лікарню і лікарі сказали, що його стан задовільний. Також в РФ заявляють, що Гриб вже приймає їжу.

Нагадаємо, 22 березня Північно-Кавказький окружний райсуд Ростова-на-Дону засудив українського політв’язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, до шести років позбавлення волі. Після оголошення вироку Гриб заявив, що починає голодування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>