5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Радикальній партії відповіли на виступ Президента

Заявлені Президентом «рекордне зростання економіки, покращення інвестиційного клімату, і подальший розвиток інвестицій» не збігаються з об’єктивною картиною відповідно до даних Світового Банку.

Про це заявив заступник Лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк, запропонувавши альтернативу «сировинному дрейфу».

https://www.facebook.com/Halasiuk/videos/288475248498079/?__xts__[0]=68.ARDpDkni6O7jnmx5XrNVt59XvgcUjHxqSMfjDQoOAgV1ddLpc6J0ePaf1WR2PhGp1QIl42C0uuJc3qkcJZksN-iCecMmfZyfmhlP2W6TICHzdZUuhC3JPTYewekZJXKtRtcHAM9ZtM3_uMAPRKXNMEOH20PExdjcz0-I7zNVUMGWqWxq5Qh_FFlIiSHfSp5-7UW2NryX65uk54GfOZcPWj_-XU6LXm-Dr9yeo_l1629tv–8FgdnwRO7ozDr_EgYrZ8aBL4C56pQJINSfG_2nqQfKI2Q-x44qaETIUuDx0ZPOR5EwEWoADsirPFiPGYRw15QAxb0MFY4tLViFz4bfn1Lj3WKUaXSBpvWswwE&__tn__=-R

“Президент заявив, що економічні показники в Україні поліпшуються, йде економічний розвиток і все гаразд. Але, якщо ми подивимось на об’єктивні економічні показники Світового банку, побачимо – економічна політика уряду та президента є абсолютно провальною», – наголосив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

Нардеп запропонував проаналізувати показники рівня інвестицій в країну, за якими на одного українця приходиться $1200. Для порівнянн, на поляка приходиться більше $6 000.

“Для того, щоб Україні наздогнати за рівнем прямих іноземних інвестицій Польщу, нам треба залучити $200 млрд інвестицій в економіку. Наразі ж приплив іноземний інвестицій, за даними попередніх років, складає всього – навсього близько $2 млрд на рік. Тобто, якщо існуючими темпами наздоганяти Польщу – нам знадобиться 100 років, якщо Польща почекає нас на місці. Цей неоліберальний дрейв під диктовку МВФ і пропаганда успіху економічних реформ, яких насправді немає, абсолютно неприпустимі», – наголосив він.

Команда Радикальної партії Олега Ляшка пропонує абсолютно інший рецепт – ставку на власне виробництво, захист і розвиток української промисловості, подолання негативного торговельного балансу та масштабне залучення інвестицій в українську економіку.

«Це дозволить підняти зарплати і пенсії українцям на десятки відсотків і навіть в рази в абсолютно досяжній перспективі. Але для цього потрібно докорінно міняти економічну і монетарну політику влади, а не вихваляти неіснуючі економічні успіхи», – резюмував В.Галасюк.

Нагадаємо, раніше Галасюк заявив, що уряд підіграє ЄС у боротьбі проти мораторію на експорт лісу-кругляка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>